Vandaag was Anky in mijn praktijk. Een 9 jarige Franse Bulldog die met haar baasje Carmen agility trainingen volgt.

Anky kwam de laatste tijd wat moeilijker op gang s’ochtends en was niet zo in haar hummetje. Na een check enkele weken geleden had ik al snel ontdekt dat ze last had van haar knie en lies, duidelijk haar Iliopsoasspier die zich daar bevind.
Ook haar middenrug bleek gespannen te zijn.

Blijven doortrainen met agility zou op termijn tot een rug- en een kruisbandblessure kunnen leiden dus meteen de training stilgelegd en een behandelplan opgesteld.

Ik heb haar flink gemasseerd tijdens de 1e behandeling en heb haar baasje huiswerk gegeven voor thuis…..dagelijks zelf masseren en stretchoefeningen. Na uitleg van de massagetechnieken en oefeningen zijn ze hier mee aan de slag gegaan.

Vandaag tijdens de 2e behandeling bij mij voelde Anky zoveel beter aan. Het “harde” werken thuis had goed geholpen. De komende weken gaan Carmen en Anky toch door met hun huiswerk voor onderhoud en dan volgt erg nog een check van mij voordat ze weer gaan starten met hun agility training.

Zo fijn wanneer baasjes zelf bij kunnen dragen aan het herstel van hun hond. En lieve Anky….die ligt nu vast thuis te slapen na haar massage en oefeningen van vanmorgen 🐾❤️

#############################################################

Op zondag 21 april 2024 ben ik ook aanwezig bij Bark & Bite in Waalre. Deze dag wordt er een fantastisch evenement georganiseerd waar zowel hond als baasje veel plezier aan gaan beleven. Ik verzorg deze dag mini-workshops met je eigen hond op het gebied van massage en fitness. Daarnaast kun je ook bij mij terecht voor een check-up van je hond.

Meer informatie hierover en hoe je kunt inschrijven volgt later

#############################################################

Brrr….de winter is begonnen.

Geen fijne tijd voor ons maar ook zeker niet voor de honden. Het is vroeg donker dus worden de wandelingen kleiner en korter. Ook andere activiteiten worden al snel ingeruild voor een avond bij de kachel.

Toch is het juist in deze tijd erg belangrijk om toch lekker met de hond bezig te blijven. Dit kan ook in huis d.m.v. kleine, makkelijke oefeningen om de spieren en dus ook de gewichten soepel te houden. Daarnaast is het mentaal ook goed om lekker met de hond bezig te zijn, het versterkt jullie band.

Ik kan u hierbij tips en adviezen geven om de koude wintermaanden samen met uw hond op een leuke manier door te komen en te zorgen dat de hond alvast in shape is voor als het voorjaar begint.

#############################################################

De zomervakantie komt eraan 🌞

De perfecte tijd om even helemaal tot rust te komen….. en ook uw hond verdient een relaxte vakantie 🐶

In juli en augustus is mijn praktijk ook geopend voor een massage voor uw hond.

Dus maak snel een afspraak voor een ontspanningsmassage of om de stijve spieren los te laten maken zodat ook uw hond volop van de vakantie activiteiten kan genieten.

#############################################################

Massage bij honden met stress

Wanneer een hond langdurige tijd stress ervaart zijn het sympathische en parasympatische zenuwstelsel niet in balans.

Hierdoor ontvangen de hersenen afwijkende signalen die vervolgens uitingen van stress op gang brengen. Ook zal de stress een lichamelijke uitwerking hebben.

Door middel van massage kun je dit hersensysteem weer in balans brengen en is de hond weer in staat om te ontspannen en nieuw gedrag aan te leren.

Ik kan uw hond helpen door hem/haar weer te leren ontspannen en in balans te raken. U krijgt van mij ook enkele simpele massage oefeningen mee naar huis om dit te onderhouden.

#############################################################

Massage bij de ouder wordende hond.

Ook onze honden worden ieder jaar een jaartje ouder. Helaas uit zich dit meestal door het ontstaan van lichamelijk klachten en ongemakken bij ons maatje. Moeite met opstaan, stijver lopen, pijnlijke spieren en gewrichten, artrose, spondylose…..

Met behulp van massage kun je de hond ondersteuning bieden om het dagelijks leven wat aangenamer te maken met minder ongemak en pijn.

Door massage worden er verschillende processen in het lichaam in werking gezet, zoals een verbeterde doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen wordt bevorderd, het soepel maken van het bindweefsel spieren en gewrichten, afname van pijn, meer ontspanning en de hond zal een verbeterde lichaamshouding gaan aannemen.

Met enkele simpele massagetechnieken die ik u tijdens een consult ga aanleren kunt u thuis zorgen voor het onderhoud van uw oudje

#############################################################